Marinoitu ja grillattu kesäkurpitsa2 dl rypsiöljyä Vinkki! Tarjoa marinoitu, grillattu kesäkurpitsa yhdessä pikkelöidyn kesäkurpitsan, perunan ja härkäpapujen kera ravitsevana kasvisruoka-annoksena. |
![]() |
![]() |
Valmista marinadi sekoittamalla keskenään rypsiöljy ja suola. Lisää rouhittua mustapippuria sekä rosmariinin oksa sellaisenaan. Pese kesäkurpitsa, älä kuori. Halkaise kurpitsa pitkittäin ja poikittain niin, että saat neljä suunnilleen yhtä suurta palaa. Sekoita astiassa kurpitsapalat ja marinadi, ja jätä tekeytymään jääkaappiin. Voit valmistaa marinadin edellisenä iltana ja antaa kurpitsojen marinoitua yön yli. Grillaa maustuneet kurpitsapalat molemmin puolin napakan pehmeiksi niin, että ne saavat kauniin paistopinnan. Kokeile myös pikkelöityä kesäkurpitsaa. |