Juuressipsit

Porkkanaa
Palsternakkaa
Lanttua
2–3 litraa syväpaistoöljyä 
Suolaa

Suikaloi reilusti juureksia kuorimaveitsellä talouspaperin päälle kuivumaan. Kuumenna syväpaistoöljy 180 asteeseen. Digitaalinen paistomittari kertoo tarkan tuloksen ja auttaa säätelemään lämpöä. Varmista uppopaistaessa, että lähelläsi on sammutuspeite ja että liesituuletin on kiinni. Uppopaista juurekset kerrallaan kauniin värisiksi ja rapeiksi. Nosta rapeat juurekset reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle pellille ja mausta suolalla. Jos et halua uppopaistaa niin voit käyttää sipsien valmistukseen myös uunia. Tee näin: Kuumenna uuni 185 asteiseksi. Lisää ainekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pyöritä oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Paahda kunnes sipsit ovat rapeita ja kauniin värisiä.